Service Reparatii Frigidere Congelatoare Targu Mures

Frigidere Tel.

0742 703 941

 

Reparam majoritatea marcilor principale.

BOSCH,SIMENS,AEG,ELECTROLUX,

MIELE, WHIRPOOL,INDESIT,ARTIC

Oferim Service Reparatii Siemens Bosch Electrolux Aeg Indesit Whirpool Artic
Service reparatii frigidere congelatoare Targu Mures Oferim Service Reparatii Siemens Bosch Electrolux Aeg Indesit Whirpool Artic

 

 

 

 

 

 

 

 

Frigiderul nu mai functioneaza as cum trebuie?

Congelatorul nu mai este atat de rece pe cum ar trebui?

Mancarea nu mai e la fel ?

Inseamna ca frigiderul tua are nevoie de serviciile noastre.

Te incurajam sa ne contactezi iar in cel mai scurt timp noi iti vom oferi serviciul asteptat!

 

NU VINDEM PIESE DE SCHIMB

    ISTORIA FRIGIDERULUI

Inainte de a se inventa frigiderul, aceste “case reci” erau folosite pentru a stoca si pentru a tine alimentele reci in marea parte a anului. Erau amplasate langa lacuri sau incarcate cu zapada si gheata in timpul iernii. Metode naturale de racire se mai folosesc si azi. Scrugerea apei din topirea zapadei de peversanti este un mod convenabil de racire a bauturilor, iar pe timpul iernii se poate tine laptele prosapat doar prin a-l tine in aer liber.

William Cullen proiecteaza un mic aparat frigorific in anul 1755. Cullen a folosit o pompa pentru a crea vid intr-un recipient cu dietil eter, care apoi fiert, absorbea caldura din aer. Experimentul a creat chiar si o cantitate mica de gheata, dar la acel moment nu avea nici o aplicatie practica.

In 1805, Oliver Evans descrie un ciclu inchis al refrigerarii prin compresia vaporilor pentru eterul aflat in vid. In anul 1820, Michael Faraday lichefiaza amoniac si alte gaze folosind preiuni ridicate si temperaturi scazute, iar in 1834, Jacob Perkins construieste primul sistem de refrigerare prin compresia vaporilor fuctional. Era un ciclu inchis care putea functiona continuu.

James Harrison breveteaza, in 1856, primul sistem practic de refrigerare prin compresie de vapori folosind eter, alcool sau amoniac. El a construit primul aparat mecanic de produs gheata in 1851, iar in 1854, a construit primul aparat comercial. De asemenea, a introdus aparatele de refrigerare pentru fabrici de bere si abatoare si pana in anul 1861, avea deja 12 aparate in functiune.

 

Call Now Button